Tunjevina u vlastitom soku sa salatom od slatkog crvenog luka i naranče
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitiom soku 160 g
1 naranča
1/4 slatkog crvenog luka
5 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
divlji koromač
sol
papar
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitiom soku 160 g
1 naranča
1/4 slatkog crvenog luka
5 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
divlji koromač
sol
papar
Stampa Ricetta
1. Ogulite naranču te uklonite i bijeli dio kore. Razdvojite kriške naranče i skinite bijelu pokožicu. Naranču ogulite iznad zdjele kako biste sačuvali sok koji može tijekom guljenja isteći iz nje.
2. Izmiješajte u zdjeli sok od naranče, ulje, narezani koromač i sitno nasjeckani luk te sve posolite i popaprite.
3. Rasporedite tunjevinu po tanjuru, prelijte je preljevom od naranče i odmah poslužite.
Za potpun i lagan obrok: uz tunjevinu sa salatom od naranče pripremite 60 g kuhanih špageta u umaku od svježe rajčice s bosiljkom i 1 šalice nemasnog jogurta. Lagano i ukusno jelo. Napunite se bjelančevinama i vitaminima!