Tunjevina s kandiranim cherry-rajčicama i prženim pinjolima

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g cherry-rajčica
20 g pinjola
1 žlica šećera
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u vlastitom soku

OTKRIJ VIŠE

    1. Zagrijte pećnicu na 120 °C. Stavite cherry-rajčice u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.

    2. Pecite rajčice približno sat i 20 minuta.

    3. U teflonskoj tavi popržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tijekom prženja pinjole treba stalno okretati.

    4. Ocijedite tunjevinu te je poslužite ukrašenu rajčicama, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli rajčice.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI