Grčki giros s feta namazom, tunjevinom i pinjolima
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine Natura
2 tanke lepinje
4 žlice grčkog ili običnog jogurta
30-40 g feta sira
nekoliko listova svježe salate ili svježi špinat
1 svježi ili kiseli krastavac (kao za salatu)
malo vlasca ili jedan mladi luk
2-3 žlice limunovog soka ili jabučnog octa
šaka pinjola
3 konzerve Rio Mare tunjevine Natura
2 tanke lepinje
4 žlice grčkog ili običnog jogurta
30-40 g feta sira
nekoliko listova svježe salate ili svježi špinat
1 svježi ili kiseli krastavac (kao za salatu)
malo vlasca ili jedan mladi luk
2-3 žlice limunovog soka ili jabučnog octa
šaka pinjola
Stampa Ricetta
1. Pomiješajte grčki jogurt i feta sir u ravnomjerni namaz. Pinjole popržite na tavi (bez masti) do zlatno smeđe boje. Namaz razmažite po cijeloj površini oba tanka kruha.
2. Jednu trećinu namaza spremite. Po sredini posložite zelenu salatu, nariban svježi ili kiseli krastavac i tunjevinu, te posipajte vlascem i prženim pinjolima.
3. U preostalom namazu promiješajte limunov sok i prelijte ga preko već složenih sastojaka. Giros je poslužen.
Grčki giros s feta namazom, tunjevinom i pinjolima izvrstan je osvježavajući zalogaj ili jednostavni ručak / večera.