Topla krumpir salata s tunjevinom, šparogama i meko kuhanim jajetom
SASTOJCI
za 2 osobi
Za salatu:
2 konzerve Rio Mare tunjevine Natura
4-5 malih mladih krumpira s tankom ljuskom
4-6 šparoga
1 meko kuhano jaje
1/2 malog crvenog luka
prstohvat crnog papra
Za umak:
hrpa svježeg vlasca
3 žlice pinjola
2-3 žlice maslinovog ulja
5-7 žlica octa
1/2 žličice soli
Za salatu:
2 konzerve Rio Mare tunjevine Natura
4-5 malih mladih krumpira s tankom ljuskom
4-6 šparoga
1 meko kuhano jaje
1/2 malog crvenog luka
prstohvat crnog papra
Za umak:
hrpa svježeg vlasca
3 žlice pinjola
2-3 žlice maslinovog ulja
5-7 žlica octa
1/2 žličice soli
Stampa Ricetta
1. Mladi krumpir kuhajte dok ne omekša. Zadnjih 5 minuta kipućoj vodi dodajte šparoge. Kuhajte jaje do omekšanja. Sve sastojke dobro izmiješajte.
2. Na tanjur za salatu stavite topli prepolovljeni krumpir s korom i grubo narezane šparoge. Među sastojke dodajte tunjevinu i tanke trakice luka.
3. Dodajte meko kuhano jaje, prepolovite ga i stavite na vrh, posolite i popaprite. Salatu prelijte umakom.
Dobar tek!