Špagete s cherry rajčicama, slanutkom i tunjevinom
SASTOJCI
za 2 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
150-200g špageta
15-20 cherry rajčica
prstohvat šećera
3-4 češnja svježeg češnjaka
100g kuhanog slanutka
nekoliko listova svježeg bosiljka
1 šaka parmezana
sol i crni papar po potrebi
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
150-200g špageta
15-20 cherry rajčica
prstohvat šećera
3-4 češnja svježeg češnjaka
100g kuhanog slanutka
nekoliko listova svježeg bosiljka
1 šaka parmezana
sol i crni papar po potrebi
Stampa Ricetta
1. Prepolovite cherry rajčice. Češnjak narežite na tanke kolutove. Tunjevinu stavite na tanjur. U tavi na nekoliko žlica prepecite rajčice s prstohvatom šećera.
2. Pržite nekoliko minuta da se malo zapeče. Tada dodajte češnjak da zamiriše. Zatim umiješajte svježe kuhane špagete, slanutak, tunjevinu i grubo narezani bosiljak. Sve zajedno promiješajte.
3. Dodajte svježe naribani parmezan i po potrebi soli i papra.
Dobar tek!