Tunjevina sa šparogama i mladim krumpirom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krumpira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
2 žličice gorušice
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krumpira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
2 žličice gorušice
sol
Stampa Ricetta
1. Pažljivo operite krumpir, stavite ga u vatrostalnu posudu s češnjakom i 20 g ulja, posolite i pecite 25 minuta u prije zagrijanoj pećnici na 200 °C.
2. Očistite šparoge, odrežite krajeve stabljike i kuhajte vrhove 20-ak minuta u slanoj vodi.
3. Ocijedite šparoge pri čemu sačuvajte 2 žlice vode od kuhanja. Veće vrhove šparoga prerežite napola. Promiješajte gorušicu, ostatak ulja i dvije žlice vode od kuhanja.
4. Prerežite mladi krumpir napola i stavite ga na tanjur s vrhovima šparoga. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komadiće i stavite na tanjur. Sve prelijte umakom od gorušice.