Linguine tjestenina s tunjevinom i graškom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g linguine tjestenine
1 mrkva
1 stabljika celera
½ luka
200 g svježeg oljuštenog graška
1 zrela rajčica
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g linguine tjestenine
1 mrkva
1 stabljika celera
½ luka
200 g svježeg oljuštenog graška
1 zrela rajčica
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
Stampa Ricetta
1. Veliki lonac napunite vodom. Posolite i zakipite na vatri. Skuhajte tjesteninu.
2. Operite povrće. Narežite mrkvu i rajčicu na kockice. Narežite celer na kriške, nasjeckajte luk i peršin.
3. Zapržite povrće (osim peršina i rajčice) na tavi s maslinovim uljem. Dodajte grašak i kuhajte oko 10 minuta. Posolite i dodajte rajčicu narezanu na kockice, ocijeđenu tunjevinu i peršin. Uklonite s vatre nakon minute.
4. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte s umakom. Poslužite odmah i uživajte.
Dodatna ideja: Zamijenite grašak s tikvicama narezanim na julienne trake.