Domaći tost i bogati sendvič od tunjevine
SASTOJCI
500 grama bijelog brašna (ili pirovo) – (može i 250 grama integralnog i 250 grama bijelog)
250 ml tople vode
1/2 kocke svježeg kvasca ili vrećica suhog
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica meda ili šećera
Sastojci za sendvič:
2 komada tostiranog kruha
1x 80 grama Rio Mare tunjevine Natura ili Leggero
1 žlica majoneze ili krem sira ili kiselog vrhnja
2 kisela krastavca (ili jedna pržena paprika)
1 kuhano jaje
Opcije za sendvič: zelena salata, maslačak, matovilac
Stampa Ricetta
1. Brašno, sol i kvasac pomiješamo. Toplu vodu pomiješamo s medom i dodamo u brašno. Pomiješamo i premijesimo. Ostavimo da odstoji sat vremena, zatim oblikujemo kruh i položimo u namašćeni kalup za kruh. Ako nemate kalup, možete kruh ispeći samo na podlozi iz pećnice.
2. Oblikovani kruh ostavimo da stoji još pola sata te ga zatim pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, 30-35 minuta. Ako je kora tijekom pečenja već smeđa, prekrijemo aluminijskom folijom kako se ne bi previše zapekla. Pečen kruh ohladimo, zatim narežemo 2 šnite.
3. Obje šnite kruha premažemo s majonezom ili alternativom. Kuhano jaje izrežemo na kolutove. Krastavce izrežemo na tanje kriške. Na donju šnitu kruha najprije rasporedimo tunjevinu, zatim krastavce i na to jaje.
4. Ukoliko želite i imate na raspolaganju, možete dodati i salatu.