Makaroni s tunjevinom, brokulom, provolonom i maslinama
SASTOJCI
2 x 80g Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom
350g tjestenine
500g brokule
1 luk
1 češanj češnjaka
30g crnih maslina bez koštica
20g pinjola
20g grožđica
40g zrelog provolon sira
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. U velikoj posudi zagrijte vodu do vrenja te dodajte sol. Grožđice namočite u mlakoj vodi da omekšaju.
2. Brokulu podijelite na cvjetove i stabljiku narežite na kockice. Dodajte brokulu u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Izvadite i procijedite brokulu te ju stavite na stranu. Skuhajte tjesteninu u vodi u kojoj se kuhala brokula.
3. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani češnjak. U tavu dodajte nasjeckani luk, masline, pinjole i omekšane grožđice. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte brokulu i nastavite kuhati na jakoj vatri nekoliko minuta da se okusi povežu. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu te na vrh komade Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom. Provolon sir naribajte i dodajte jelu. Dobro procijedite i poslužite.