Salata od skuše, kvinoje i grejpa
SASTOJCI
Sastojci za 4 obroka
300g kvinoje
2 x 120g Rio Mare fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
2 crvena grejpa
40g očišćenog pistacija
2 žličice očišćenih maslina
1 oprani limun
jedan stručak peršina
nekoliko grančica timijana
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
300g kvinoje
2 x 120g Rio Mare fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
2 crvena grejpa
40g očišćenog pistacija
2 žličice očišćenih maslina
1 oprani limun
jedan stručak peršina
nekoliko grančica timijana
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Zagrijte posoljenu vodu u velikom loncu i skuhajte kvinoju. Ohladite pod hladnom vodom, pažljivo osušite i začinite s maslinovim uljem.
2. Ogulite grejp i kožicu na kriškama. Narežite na kockice. Grubo nasjeckajte pistacije i peršin. Naribajte ili nasjeckajte limunovu koricu.
3. Pomiješajte kvinoju s maslinama, pistacijom, peršinom, koricom limuna, listovima timijana koji su odvojeni od stabljike i grejpom. Pažljivo pomiješajte, na vrh dodajte filete skuše sa žara i poslužite.