Knedle punjene tunjevinom s umakom od bundeve
SASTOJCI
mekani bijeli kruh
1 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
1 glavica luka
80 g brašna
3 jaja
40 g ribanog sira
200 ml biljnog mlijeka
250 ml biljnog temeljca
mala veza peršina
nekoliko listova vlasca
40 g maslaca
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Luk nasjeckajte i pirjajte na tavi s maslacem na laganoj vatri dok ne porumeni. Stavite polovicu luka u veliku zdjelu.
2. Meso bundeve narezano na kockice i povrtni temeljac dodajte luku u tavi i pirjajte oko 25 minuta.
3. Kruh narežite na kockice i dodajte u tavu u kojoj se nalazi pirjani luk, meso bundeve i povrtni temeljac. Razmućeno jaje, mlijeko, brašno, nasjeckani peršin i prstohvat soli dobro promiješajte rukama da dobijete jednoličnu smjesu. Po potrebi navlažite ruku da se tijesto ne zalijepi.
4. Zakuhajte veliki lonac slane vode.
5. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu dobro ocijeđenu tunjevinu pomiješajte s ribanim sirom.
6. Smjesu za kruh izraditi tako da se dobije knedla veličine malih oraha. U sredinu svake knedle stavite umak od tunjevine. Knedle oblikujte tako da nadjev ne ispadne.
7. Nadjevenu knedlu kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Umak od bundeve dobro izmiksajte i žlicom nanesite na četiri pojedinačna tanjura. Na svaki tanjur rasporedite isti broj knedla. Ukrasite nasjeckanim vlascem i s malo ribanog sira.