Topli sendviči od tunjevine
SASTOJCI
3 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
8 kriški pogače
160 g cheddar ili emmentaler sira
1 stabljika celera
malo peršina
1 rajčica
1/4 crvenog luka
3 žlice majoneze
1 žlica senfa
30 g maslaca
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. Celer, luk i peršin nasjeckajte na sitno i stavite u posudu. Dodajte ocijeđenu tunu, majonezu i senf i dobro promiješajte vilicom. Začinite s prstohvatom soli i papra.
2. Naribajte sir na veće komade. Narežite rajčicu na tanke kriške, namažite jednu stranu kruha s maslacem i položite na list papira za pečenje tako da namazana strana bude okrenuta prema dole.
3. Zagrijte veliku tavu i prepecite četiri kriške kruha namazane strane prema dolje. Posipajte s malo sira, smjesom tunjevine, kriškama rajčice i još sira. Poklopite s preostale četiri kriške kruha, pazeći da namazani dio bude okrenut prema gore.
4. Nježno stavite sendviče u tavu. Prvo dobro ispecite s jedne, a zatim s druge strane. Lagano pritišćite lopaticom dok sir ne krene curiti. Maknite ga s tave, prerežite na pola i poslužite odjednom.