Tagliatelle s umakom od poriluka i tunjevine s okusom limuna

SASTOJCI

za 4 porcije
350 g tagliatelle ili tjestenine po vašem izboru
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
2 poriluka
1 limun
1 dl mlijeka
40 g ribanog parmezana
30 g maslaca
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. U velikom loncu prokuhajte vodu i dodajte sol tek kada voda zakipi. Dodajte tagliatelle u kipuću vodu i kuhajte.

    2. U međuvremenu poriluk operite i narežite na sitno. Pirjajte u malom loncu s uljem i maslacem, začinite solju, dodajte mlijeko i nekoliko žlica vode i kuhajte na laganom plamenu oko 15 minuta. Uklonite sa plamena i lagano zgnječite vilicom.

    3. Koristeći gulilicu za povrće, ogulite nekoliko dugih traka limunove korice. Trake limunove korice blanširajte minutu, dobro ocijedite i narežite na Julienne trake

    4. Umak od poriluka ulijte u veliku tavu, dodajte nekoliko žlica vode od tjestenine i zatim dodajte dobro ocijeđenu, al dente tjesteninu. Dodajte naribani parmezan i miješajte na plamenu jednu minutu.

    5. Uklonite tjesteninu sa plamena i dodajte tunjevinu s malo njezinog ulja, koricom limuna i bogato posipajte crnim paprom. Dobro promiješajte te servirajte.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI