Skuša sa žara s krumpirom En Papillote
SASTOJCI
za 4 porcije:
4 velika krumpira
2 konzerve 120 g Rio Mare skuša na žaru u Extra djevičanskom maslinovom ulju
150 g grčkog jogurta
2 mrkve
2 male nježne tikvice
1 grančica vlasca ili druge vrste aromatičnog bilja
nekoliko svježeg vlasca
20 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
crni papar
krupna sol
4 velika krumpira
2 konzerve 120 g Rio Mare skuša na žaru u Extra djevičanskom maslinovom ulju
150 g grčkog jogurta
2 mrkve
2 male nježne tikvice
1 grančica vlasca ili druge vrste aromatičnog bilja
nekoliko svježeg vlasca
20 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
crni papar
krupna sol
Stampa Ricetta
1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Operite i pojedinačno zamotajte krumpire u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici oko 45 minuta dok se ne omekša.
2. Dok se krumpir peče, narežite tikvice i mrkvu na julienne trakice, začinite maslinovim uljem, posolite i popaprite i ostavite da upijaju okuse. Nasjeckajte vlasac.
3. Krumpir odmotajte i prepolovite. Na sredinu stavite po žlicu jogurta, začinjeno povrće i filete skuše na žaru, a dolijte svake polovice krumpira još malo jogurta. Začinite mljevenom paprikom, vlascem i vlascem i poslužite."