Kruščići punjeni s tunjevinom, sirom i rajčicom
SASTOJCI
za 4 porcije
500g tijesta za tjesteninu
1 x 160g konzerva Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
120g dimljena scamorza
6 sušenih rajčica u ulju
malo bosiljka
papra po ukusu
500g tijesta za tjesteninu
1 x 160g konzerva Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
120g dimljena scamorza
6 sušenih rajčica u ulju
malo bosiljka
papra po ukusu
Stampa Ricetta
1. Tijesto za kruh razvaljati na oko 2mm debljine. Izrežite tijesto na kolutove veličine 8 cm, bilo čašom ili šalicom. Pokrijte diskove krpom za suđe i ostavite da se dižu 20 minuta
2. Dok tijesto odmara, grubo nasjeckajte dimljenu Scamorzu, stavite u zdjelu s ocijeđenom tunjevinom u listićima, sušenim rajčicama narezanim na kolutove i nasjeckanim bosiljkom. Začinite posipanjem papra.
3. Ponovno razvaljajte krugove dok se ne prošire. Na svaki krug nalijte 1 veliku žlicu nadjeva i preklopite da dobijete oblik polumjeseca. Pritisnite rubove, a zatim ih oblikujte vilicom.
4. Panzerotti pržite u kipućem ulju do zlatne boje. Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite dok je vruće.