Špageti s tunjevinom, pistacijama i koricom od naranče
SASTOJCI
za 4 porcije:
350 g špageta
2 x 80 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
20 g oljuštenog pistacija
1 naranča
1 češanj češnjaka
1 mala veza peršina
40 g ekstra djevičanskog maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
350 g špageta
2 x 80 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
20 g oljuštenog pistacija
1 naranča
1 češanj češnjaka
1 mala veza peršina
40 g ekstra djevičanskog maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte u loncu vode i dodajte sol kada voda dosegne točku vrenja. Ulijte špagete i kuhajte do 'al dente'.
2. Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte pistacije, naribajte naranču i nasjeckajte peršin.
3. Češanj češnjaka prepolovite i pirjajte na maslinovom ulju u velikoj tavi. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i nekoliko žlica vode od kuhanja tjestenine i pirjajte sastojke jednu minutu.
4. Dodajte tunjevinu, pistacije, koricu naranče i peršin. Začinite obilno posipanjem papra, uklonite češnjak, dobro promiješajte i poslužite.