Fileti skuše s mrkvom, đumbirom i koricom limuna
SASTOJCI
za 4 porcije:
3 x 125g konzerve Rio Mare fileti skuše u maslinovom ulju
400g mrkve
komadić đumbira
1 komad đumbira
1 komad mala veza peršina
4 žlice gustog jogurta
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
3 x 125g konzerve Rio Mare fileti skuše u maslinovom ulju
400g mrkve
komadić đumbira
1 komad đumbira
1 komad mala veza peršina
4 žlice gustog jogurta
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. Luk sitno narežite, mrkvu ogulite i nasjeckajte ili naribajte na ribanju.
2. Luk prodinstajte na ulju na tava do zlatne boje. Dodajte mrkvu, posolite, dodajte nekoliko žlica vode, pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok mrkva ne omekša. Dodajte oguljeni, naribani đumbir, maknite s vatre, a mrkvu zgnječite vilicom.
3. Peršin nasjeckajte i dodajte jogurtu s prstohvatom soli i papra.
4. Stavite mrkvu i filete skuše na 4 pojedinačna tanjura. Mrkvu žlicom prelijte umakom od jogurta i upotpunite jelo trakicama limunove korice ili naribane limunove korice.