Basmati riža s tunjevinom i bundevom pripremljena u woku

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g basmati riže
1 kriška bundeve
2 svježa mlada luka
1/2 ljute papričice
sol
bijeli papar

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. U woku zagrijte par žlica ulja i popržite češnjak, nasjeckani mladi luk i ljutu papričicu. Dodajte bundevu izrezanu na kocke i sol pa kuhajte na srednjem plamenu, dodajući malo vode ako je potrebno.

    2. U pola litre slane kipuće vode stavite rižu i smanjite vatru, dodajte žlicu ulja i nastavite kuhati dok ne postane "al dente" (treba upiti svu vodu). Nakon kuhanja, stavite rižu u wok s bundevom, dodajte ocijeđenu tunjevinu i ostavite da se okusi prožmu.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI