Carpaccio od cikle s tunjevinom, jogurtom i prženim lješnjacima


SASTOJCI
za 4 porcije
2 srednje cikle pečene u pećnici
3 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s limunom i crnim paprom
150 g grčkog jogurta
50 ml mlijeka
40 g oguljenih lješnjaka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo vlasca
sol po ukusu
2 srednje cikle pečene u pećnici
3 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s limunom i crnim paprom
150 g grčkog jogurta
50 ml mlijeka
40 g oguljenih lješnjaka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo vlasca
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Ogulite i narežite ciklu na sitno. Lješnjake grubo nasjeckajte i prepecite na maloj tavi s malom količinom maslinovog ulja dok ne postanu tamno zlatno smeđe. Jogurt začinite s malo soli i dodajte mlijeko da jogurt postane kremast.
2. Kriške cikle rasporedite na 4 pojedinačna tanjura i žlicom prelijte umakom od jogurta. Posložite komade tunjevine na vrh zajedno s vlastitim sokom. Pospite prženim lješnjacima i svako jelo ukrasite nasjeckanim vlascem.