Čili tunjevina s pirjanim crvenim lukom i narančama
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
2 slatka crvena luka
2 naranče
10 mladih krumpira s korom
2 mala lovorova lista
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g šećera
1 žlica jabučnog octa
sol
3 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
2 slatka crvena luka
2 naranče
10 mladih krumpira s korom
2 mala lovorova lista
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g šećera
1 žlica jabučnog octa
sol
Stampa Ricetta
1. Narežite luk na kolutove (ne pretanke) i popržite ih u neljepljivoj tavi s lovorovim listom, uljem, šećerom, octom i malo soli. Pirjajte dok ne postanu prozirni, maknite s vatre i dodajte naribanu narančinu koru.
2. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i izrežite na četiri dijela bez guljenja kore. Ogulite naranče i izrežite ih na kriške.
3. Na tanjur posložite kriške naranče, pomiješajte krumpir i luk pa stavite na naranče. Na kraju na vrh dodajte tunjevinu.