Cvijeće tikvica punjeno tunjevinom i ricotta sirom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
12 cvjetova tikvica
200 g ricotta sira
grančica peršina
2 žlice naribanog parmezana
1 jaje
2 žlice brašna
4 žlice mlijeka
ulje za prženje
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
12 cvjetova tikvica
200 g ricotta sira
grančica peršina
2 žlice naribanog parmezana
1 jaje
2 žlice brašna
4 žlice mlijeka
ulje za prženje
sol
Stampa Ricetta

1. Ocijeđenu tunjevinu, ricotta sir, parmezan i malo nasjeckanog peršina stavite u zdjelu i dobro promiješajte.
2. Uklonite tučke iz cvijeća, oprezno operite i napunite s nadjevom od tunjevine.
3. Istucite jaje s brašnom i prstohvatom soli pa razrijedite mlijekom kako biste dobili kremastu tekućinu.
4. U velikoj tavi zagrijte puno biljnog ulja nekoliko minuta kako biste dobili optimalnu temperaturu za prženje, punjene cvjetove umočite u tijesto i nježno spustite u vrelo ulje. Pržite dok cvijeće dok ne postane hrskavo i zlatno.
Pržite samo par cvjetova istovremeno, pa ih izvadite na upijajući papir. Poslužite vruće.