Cvjetovi tikvica punjeni tunjevinom i rikotom


SASTOJCI
za 4 porcije:
1 x 160g konzerva Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
12 cvjetova tikvica
200g ricotte
2 žlice ribanog parmezana
1 jaje
2 žlice mlijeka
4 žlice brašna hrpa peršina
ulje za prženje
sol po ukusu
1 x 160g konzerva Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
12 cvjetova tikvica
200g ricotte
2 žlice ribanog parmezana
1 jaje
2 žlice mlijeka
4 žlice brašna hrpa peršina
ulje za prženje
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tunjevinu s ricottom, parmezanom i šakom nasjeckanog peršina i promiješajte.
2. Cvjetovima izvadite prašnike, pažljivo ih operite i napunite smjesom od tunjevina.
3. Umutiti jaje sa brašnom i prstohvatom soli te dodati mlijeko da se dobije kremasta smjesa.
4. Punjene cvjetove umočite u tijesto. Pržite u dubokom ulju dok cvjetovi ne porumene i ne postanu hrskavi.
5. Izvadite cvjetove šupljikavom žlicom i ocijedite na papirnatim ručnicima kako biste uklonili višak ulja. Poslužite dok bude vruće i hrskavo.