Cvjetovi tikvice punjeni tunjevinom i ricottom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvjetova tikvice
200 g ricotte
svežanj peršina
2 žlice naribanog parmezana
1 jaje
2 žlice brašna
4 žlice mlijeka
ulje za prženje
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvjetova tikvice
200 g ricotte
svežanj peršina
2 žlice naribanog parmezana
1 jaje
2 žlice brašna
4 žlice mlijeka
ulje za prženje
sol
Stampa Ricetta

1. Ocijeđenu tunjevinu, ricottu, parmezan i malo nasjeckanog peršina stavite u zdjelu i dobro promiješajte.
2. Uklonite tučak s cvjetova tikvice, pažljivo operite cvjetove i napunite ih smjesom od tunjevine. Promiješajte jaje s brašnom i malo soli te sve razrijedite mlijekom kako biste dobili kremastu smjesu.
3. U velikoj tavi zagrijte veću količinu biljnog ulja nekoliko minuta dok ne postignete temperaturu optimalnu za prženje. Punjene cvjetove umočite u smjesu od jaja, a zatim ih nježno stavite u vrelo ulje. Pržite dok cvjetovi ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pržite samo nekoliko cvjetova istovremeno, ocijedite ih na upijajućem papiru i poslužite vruće.