Domaća pašteta od tunjevine


SASTOJCI
za 4 porcije:
2 x 60 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
100 g ricotte
100 g maslaca
1 žlica kapara
4 fileta inćuna u ulju ili 1 žlica paste od inćuna
1 limun
1 grančica peršina
1/2 češnja češnjaka
2 x 60 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
100 g ricotte
100 g maslaca
1 žlica kapara
4 fileta inćuna u ulju ili 1 žlica paste od inćuna
1 limun
1 grančica peršina
1/2 češnja češnjaka
Stampa Ricetta

1. Tunjevinu dobro ocijedite i stavite u zdjelu s ricottom, maslacem narezanim na kockice, filetima inćuna i kaparima. Ove sastojke dobro izmiješajte da dobijete glatku, kremastu teksturu.
2. Stavite smjesu u posudu i ostavite na hladnom mjestu oko 1 sat prije posluživanja.
3. Češnjak, peršin i naribanu koricu limuna sitno nasjeckajte. Narežite i lagano tostirajte kruh. Prepržene kriške kruha prelijte paštetom i ukrasite nasjeckanim češnjakom, limunovom koricom i peršinom