Fusilli s tunjevinom, rajčicom, mozzarellom i bosiljkom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrele i sočne rajčice
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg kruha
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrele i sočne rajčice
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg kruha
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
sol
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte veliki lonac vode te posolite kada zakipi. Usipajte tjesteninu. Za to vrijeme rastrgajte kruh na veće komade te ga u teflonskoj tavi kratko popržite s češnjakom na malo ulja dok ne postane hrskav.
2. Narežite rajčice na deblje ploške koje zatim prepolovite, posolite i pokapajte uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na komadiće i ocijeđenu tunjevinu.
3. Ocijedite tjesteninu, ubacite je u umak, posipajte hrskavim kruhom i listovima bosiljka te odmah poslužite. Jednako ukusno: Dodajte šaku crnih maslina bez koštice.