Gratinirani cavatelli s brokulom i tunjevinom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g svježe ili dehidrirane tjestenine cavatelli
500 g grubo rezane brokule
1 sitno nasjeckan svježi feferon
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g narezane bivolje mozzarelle
2 žlice naribanog ovčjeg sira pecorino
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g svježe ili dehidrirane tjestenine cavatelli
500 g grubo rezane brokule
1 sitno nasjeckan svježi feferon
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g narezane bivolje mozzarelle
2 žlice naribanog ovčjeg sira pecorino
Stampa Ricetta

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zakuhate veliku posudu slane vode i dodajte tjesteninu. Kada je tjestenina napola kuhana, dodajte brokulu. Ocijedite tjesteninu i brokulu kada je tjestenina kuhana al dente.
2. Sve prebacite u veliku zdjelu, dodajte feferon i 3 žlice maslinovog ulja. Umiješajte mozzarellu i tunjevinu. Prebacite cijelu mješavinu u uljem premazanu vatrostalnu posudu. Na vrh stavite naribani sir pecorino i pecite 10-ak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah.
Ukusno i zdravo: Feferoni sadrže kapsaicin, tvar koja poboljšava protok krvi te tako revitalizira cirkulaciju i zdravlje krvnih žila.