Hladni paccheri punjeni tunjevinom, kaparima i rajčicom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
24 velika komada tjestenine paccheri
sol i crni papar
10 zrelih cherry-rajčica
4 svježa lista bosiljka
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 osušene rajčice u ulju, ocijeđene
2 žlice kapara u soli, ispranih
svježi kopar
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
24 velika komada tjestenine paccheri
sol i crni papar
10 zrelih cherry-rajčica
4 svježa lista bosiljka
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 osušene rajčice u ulju, ocijeđene
2 žlice kapara u soli, ispranih
svježi kopar
Stampa Ricetta
1. U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente. Ocijedite i isperite tjesteninu u hladnoj vodi.
2. U blenderu promiješajte cherry-rajčice, bosiljak. i malo maslinovog ulja. Stavite smjesu u hladnjak.
3. Razlomite tunjevinu na jako male komadiće. Izmeljite kapare i rajčice sušene na suncu te ih dodajte u tunjevinu. Dobro promiješajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
4. Napunite tjesteninu mješavinom tunjevine i na svaki tanjur stavite 6 komada tijesta.
5. Tjesteninu prelijte umakom od svježih rajčica. Po želji ukrasite grančicama kopra.