Jednostavna pogača s tunjevinom i sezamom

SASTOJCI

3 žlice sezamovih sjemenki, makovih ili suncokretovih (ukoliko nemate sjemenke preskočite taj korak)
3 x 80 grama Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
3 žlice ulja iz same tunjevine
3 jaja
6 žlica brašna (obično, rižino, crno ili integralno)
6 žlica mlijeka ili vode
1/3 čajne žličice soli
čajna žlica svježeg/suhog vlasca – ako želite

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Jaja podijelimo na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istučemo u snijeg. Žumanjcima dodamo mlijeko, ulje iz tunjevine, vlasac, sol i brašno i pomiješamo. Nježno u smjesu pomiješamo i tunjevinu, te na kraju dodamo snijeg.

    2. Pećnicu zagrijemo na funkciju roštilj na 200 stupnjeva.

    3. Na vatrootpornu tavu dodamo malo ulja (može biti i ulje iz tunjevine, ako nam je ostalo) i tavu zagrijemo na visoku temperaturu. Na ulju popržimo sjemenke i na njih dodamo pripremljenu smjesu. Temperaturu smanjimo na srednju i pečemo da se na vrhu pojave mjehurići i rub zapeče (približno 5-7 minuta). Na vrh dodamo još malo sezama.

    4. Tada stavimo u pećnicu da se peče dok vrh ne poprimi zlatnožutu boju (približno 5-7 minuta).

    5. Serviramo kao slanu verziju doručka uz povrće ili namažemo namaz po izboru, serviramo uz humus, a možemo jesti i samo pogaču bez priloga.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI