Jednostavna pogača s tunjevinom i sezamom
SASTOJCI
3 x 80 grama Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
3 žlice ulja iz same tunjevine
3 jaja
6 žlica brašna (obično, rižino, crno ili integralno)
6 žlica mlijeka ili vode
1/3 čajne žličice soli
čajna žlica svježeg/suhog vlasca – ako želite
Stampa Ricetta
1. Jaja podijelimo na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istučemo u snijeg. Žumanjcima dodamo mlijeko, ulje iz tunjevine, vlasac, sol i brašno i pomiješamo. Nježno u smjesu pomiješamo i tunjevinu, te na kraju dodamo snijeg.
2. Pećnicu zagrijemo na funkciju roštilj na 200 stupnjeva.
3. Na vatrootpornu tavu dodamo malo ulja (može biti i ulje iz tunjevine, ako nam je ostalo) i tavu zagrijemo na visoku temperaturu. Na ulju popržimo sjemenke i na njih dodamo pripremljenu smjesu. Temperaturu smanjimo na srednju i pečemo da se na vrhu pojave mjehurići i rub zapeče (približno 5-7 minuta). Na vrh dodamo još malo sezama.
4. Tada stavimo u pećnicu da se peče dok vrh ne poprimi zlatnožutu boju (približno 5-7 minuta).
5. Serviramo kao slanu verziju doručka uz povrće ili namažemo namaz po izboru, serviramo uz humus, a možemo jesti i samo pogaču bez priloga.