Kroketi od tunjevine i cvjetače


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
1 cvjetača
1 busen vlasca
pola češnja češnjaka
1 jaje
mlijeka po potrebi
50 g ribanog Pecorino Romano sira
morska sol
crni papar
krušne mrvice
ulje kikirikija, za prženje
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
1 cvjetača
1 busen vlasca
pola češnja češnjaka
1 jaje
mlijeka po potrebi
50 g ribanog Pecorino Romano sira
morska sol
crni papar
krušne mrvice
ulje kikirikija, za prženje
Stampa Ricetta

1. Operite, očistite i skuhajte cvjetaču u slanoj kipućoj vodi. Gnječite je vilicom dok ne postane kao pire te pomiješajte s ocijeđenom i razdvojenom tunom. Usitnite i pomiješajte vlasac, češnjak i ribani sir te dodajte u cvjetaču.
2. Dodajte lagano umućeno jaje, nekoliko žlica mlijeka i malo mljevenog papra. Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata. Oblikujte smjesu u male krokete, umotajte u krušne mrvice i pržite u puno vrelog ulja dok ne dobiju zlatu boju.
3. Pržene krokete izvadite na upijajući papir da se ocijede.