Kruh od tunjevine s laganim zelenim umakom
SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
3 krumpira
2 žlice naribanog parmezana
2 jaja
velika grančica peršina
3 fileta inćuna
1 žlica kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nježna zelena salata
sol
4 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
3 krumpira
2 žlice naribanog parmezana
2 jaja
velika grančica peršina
3 fileta inćuna
1 žlica kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nježna zelena salata
sol
Stampa Ricetta
1. Skuhajte, ogulite i izgnječite krumpir. Pomiješajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro ocijeđenom tunjevinom u glatku smjesu.
2. Zagrijte pećnicu na 200° C.
3. Izlijte smjesu na aluminijsku foliju i oblikujte u kruh. Zamotajte smjesu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena pa pecite u vrućoj pećnici oko 30 minuta.
4. Dok se kruh peče, skuhajte jaje i u blenderu ga sjedinite s peršinom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promiješajte kako biste dobili ukusan, lagan umak. Ostavite kruh da se ohladi, pa ga narežite na šnite, poslužite na zelenoj salati i prelijte u umakom.