Kruh od tunjevine s nježnim zelenim umakom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krumpira
2 žlice naribanog parmezana
2 jaja
velika stabljika peršina
3 fileta inćuna
1 žlica kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mekana zelena salata
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krumpira
2 žlice naribanog parmezana
2 jaja
velika stabljika peršina
3 fileta inćuna
1 žlica kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mekana zelena salata
sol
Stampa Ricetta

1. Skuhajte, ogulite i zgnječite krumpir. Pomiješajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro ocijeđenom tunjevinom u glatku smjesu.
2. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
3. Izlijte mješavinu na aluminijsku foliju te je oblikujte u štrucu. Zamotajte štrucu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena. Pecite u vreloj pećnici 30-ak minuta.
4. Dok se štruca peče, skuhajte jaje i u blenderu ga pomiješajte s peršinom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promiješajte dok ne dobijete ukusni nježni umak. Pustite štrucu da se ohladi, narežite je na kriške i poslužite na zelenoj salati te prelijte pripremljenim umakom.