Makaroni “Alla Pugliese” s tunjevinom i brokulom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80g
350 g makarona
500 g brokule
1 luk
2 češnja češnjaka
30 ml maslinovog ulja
30 g ribanog parmezana
1 ljuta papričica
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80g
350 g makarona
500 g brokule
1 luk
2 češnja češnjaka
30 ml maslinovog ulja
30 g ribanog parmezana
1 ljuta papričica
sol
Stampa Ricetta

1. Razdvojite brokulu na male dijelove i narežite stabljiku. Nasjeckajte luk, češnjak i ljutu papričicu te ih popržite na velikoj tavi s malo ulja i ostavite sa strane.
2. Kuhajte tjesteninu i brokulu u puno slane vode, iscijedite ih i stavite u tavu s poprženom smjesom, te dodajte kap vode u kojoj se kuhala tjestenina i brokula.
3. Dodajte parmezan i miješajte na vatri jednu minutu, zatim dodajte djelomično ocijeđenu tunjevinu i poslužite.