Makaroni s tunjevinom, rajčicom i mozzarellom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
1 dcl vrhnja
100 g zgnječenih rajčica
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
1 dcl vrhnja
100 g zgnječenih rajčica
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu slane vode.
2. Nasjeckajte bosiljak i češnjak, a mozzarellu narežite na kockice. Popržite češnjak na ulju u tavi. Dodajte rajčicu i kuhajte nekoliko minuta. Posolite te dodajte ocijeđenu al dente tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
3. Dodajte mozzarellu, vrhnje, ocijeđenu tunjevinu, parmezan te malo origana i bosiljka. Dobro promiješajte na jakoj vatri. Poslužite odmah.
Još jedna ideja: sve sastojke pomiješajte i zapecite u pećnici na 220 °C nekoliko minuta dok ne nastane korica.