Okruglice od tunjevine
SASTOJCI
Za tijesto:
125g 00 brašna
75ml vode
Za nadjev:
2 x 80g Rio Mare tunjevina u vlastitom soku
½ malog kupusa
1 manji poriluk
komad svježeg đumbira
2 žlice soya sosa
50g maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Brašno i vodu pomiješajte da dobijete glatko tijesto. Ako vam se tijesto čini previše ljepljivim, dodajte malo brašna. Tijesto zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Dok tijesto odmara, kupus isjeckajte ili stavite u sjeckalicu za povrće. Dodajte tunjevinu, soja umak, 40 g ulja i oguljeni, naribani đumbir i sve sastojke pomiješajte. Tijesto razvaljajte da dobijete vrlo fini lim i izrežite na diskove od 8 cm.
3. Na svaki disk žlicom stavite malo nadjeva. Preklopite tijesto preko nadjeva da dobijete oblik polumjeseca, stisnite rubove da se zapeče.
4. Preostalim uljem namažite tavu. U jednom sloju dodajte okruglice i kuhajte dok donji dio okruglica ne počne rumeniti. Dodajte malo vode i prstohvat soli, pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri da se na pari skuhaju okruglice. Pustite da se okruglice kuhaju dok se sokovi iz tave ne osuše, a dno okruglica ne postane hrskavo i zlatno smeđe. Najbolje polijte s malo soja umak i uživajte.