Panzerotti s tunjevinom i Scamorza sirom
SASTOJCI
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
120 g dimljenog i naribanog scamorza sira
5-6 sušenih rajčica u ulju, ocijeđenih i tanko narezanih
4-5 listova bosiljka, mljevenih
sol i papar
1 tijesto za pizzu ili kruh 500 g
4 šalice, odnosno 1 l suncokretovog ulja
Stampa Ricetta
1. U zdjelu stavite sir, tunjevinu razdvojenom na komade, rajčicu i bosiljak pa dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.
2. Tijesto razvaljajte na debljinu od 1/2 cm i izrežite kolutove duljine od 6 cm. Pokrijte kolutove čistim kuhinjskim ručnikom i ostavite da odstoji 20 minuta.
3. Svaki kolut razvaljajte kako biste dobili kolutove duljine 12 cm. Stavite žlicu nadjeva na svaki kolut i preklopite na pola da biste oblikovali oblik polumjeseca. Pritisnite rubove da biste ih potpuno zatvorili. Zagrijte ulje u velikoj tavi.
4. Pržite više panzerotta istovremeno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite na papirnate ručnike da se ocijede i poslužite odmah.
Ukusno i zdravo: Panzerotti se također mogu peći. Zagrijte pećnicu na 200° C. Lim za pečenje obložite masnim papirom i pecite panzerotte do zlatno-smeđe boje.