Pappardelle s tunjevinom i artičokama
SASTOJCI
4 porcije:
350 g papardela od jaja
2 konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju od 160 g
3 artičoke
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
30 g ekstra djevičanskog marjorama
Nekoliko svježih marjoramova
sol po ukusu
350 g papardela od jaja
2 konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju od 160 g
3 artičoke
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
30 g ekstra djevičanskog marjorama
Nekoliko svježih marjoramova
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu kipuće, posoljene vode.
2. Artičoke operite, očistite i prepolovite. Uklonite žilave vanjske listove, stabljike i bodljikave unutarnje listove i izvadite dlakavu unutarnju čoku. Artičoke sitno narežite.
3. Lagano zgnječeni češanj češnjaka pirjajte u tavi na ulju i maslacu dok ne porumene. Dodajte artičoke, posolite i dodajte nekoliko žlica vode. Kuhajte oko pet minuta uz stalno miješanje. Začinite mažuranom i dodajte ocijeđenu tunjevinu u listićima
4. Ocijedite tjesteninu i prelijte s umakom