Pire od boba s filetima skuše na žaru i umakom od cherry rajčice

SASTOJCI

Sastojci za 4 obroka
4 x 120g Rio Mare fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
250g sušenog boba
150g Datterini rajčica
1 lovorov list
1 češanj češnjaka
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
origano
sol i papar po ukusu
nekoliko listova bosiljka

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Operite bob u posudi s vodom, dobro osušite i odložite u lonac s lovorovim listom. Napunite lonac s vodom (dovoljno da pokrije bob) i zagrijte do vrenja. Uklonite višak s vrha i kuhajte na laganoj vatri minimalno sat vremena.

    2. Dinstajte sitno nasjeckani češnjak na maslinovom ulju dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte prepolovljene cherry rajčice i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte sol, bosiljak i origano. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.

    3. Uklonite bob s vatre kad je potpuno omekšao i zgnječite ga s vilicom. Posolite.

    4. Rasporedite pire od boba na četiri tanjura, dodajte filete skuše sa žara, cherry rajčice i pospite s malog svježe mljevenog papra.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI