Pire od boba s filetima skuše na žaru i umakom od cherry rajčice


SASTOJCI
Sastojci za 4 obroka
4 x 120g Rio Mare fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
250g sušenog boba
150g Datterini rajčica
1 lovorov list
1 češanj češnjaka
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
origano
sol i papar po ukusu
nekoliko listova bosiljka
4 x 120g Rio Mare fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
250g sušenog boba
150g Datterini rajčica
1 lovorov list
1 češanj češnjaka
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
origano
sol i papar po ukusu
nekoliko listova bosiljka
Stampa Ricetta

1. Operite bob u posudi s vodom, dobro osušite i odložite u lonac s lovorovim listom. Napunite lonac s vodom (dovoljno da pokrije bob) i zagrijte do vrenja. Uklonite višak s vrha i kuhajte na laganoj vatri minimalno sat vremena.
2. Dinstajte sitno nasjeckani češnjak na maslinovom ulju dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte prepolovljene cherry rajčice i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte sol, bosiljak i origano. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.
3. Uklonite bob s vatre kad je potpuno omekšao i zgnječite ga s vilicom. Posolite.
4. Rasporedite pire od boba na četiri tanjura, dodajte filete skuše sa žara, cherry rajčice i pospite s malog svježe mljevenog papra.