Pita od tunjevine i sira


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 paket gotovog lisnatog tijesta
2 poriluka
2 jaja
2 dl svježeg vrhnja za kuhanje
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
50 g naribanog ementalera
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 paket gotovog lisnatog tijesta
2 poriluka
2 jaja
2 dl svježeg vrhnja za kuhanje
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
50 g naribanog ementalera
sol
Stampa Ricetta

1. U limu za pečenje širine 24 cm posložite lisnato tijesto i oblikujte lijepe pravilne rubove pritiskivanjem viljuške duž ruba lima. U sredini tijesta napravite rupu kako bi se bolje speklo te ga 15 minuta pecite u pećnici na 200 °C.
2. Uklonite vrhove i vanjske slojeve poriluka, narežite ga na ploške, posolite i ispržite na ulju dok ne omekša. Stavite poriluk u sredinu lagano pečenog tijesta i dodajte temeljito ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu.
3. Istucite jaja s vrhnjem i sirevima dok ne dobijete kremasti umak. Izlijte umak preko poriluka.
4. Pecite u pećnici 20 minuta ili dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice.
5. Ohladite prije posluživanja.