Pizza s tunjevinom, crvenim lukom i cherry rajčicama


SASTOJCI
za 1 pizzu:
500g gotovog pizze tijesta
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevina s ljutom papričicom
1 slatki crveni luk
300g mozzarelle
200g cherry rajčica
60g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica origana
mala veza listića bosiljka
500g gotovog pizze tijesta
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevina s ljutom papričicom
1 slatki crveni luk
300g mozzarelle
200g cherry rajčica
60g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica origana
mala veza listića bosiljka
Stampa Ricetta

1. Zagrijte pećnicu na 210°C i narežite mozzarellu na kockice.
2. Nauljite tepsiju za pizzu. Stavite tijesto u tepsiju, pritisnite vrhovima prstiju i raširite ga na stranice tepsije. Površinu lagano premažite s malo maslinovog ulja.
3. Cherry rajčice narežite na četvrtine i rasporedite po tijestu. Luk sitno narežite, dodajte rajčicama i pospite mozzarellom narezanom na kockice. Začinite s prstohvatom soli i završite s origanom i obilnim kapanjem ulja.
4. Pizzu pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Dodajte tunjevinu nekoliko minuta prije nego što je pizza kuhana. To će mu omogućiti da upije okuse i spriječi da se isuši. Izvadite pizzu iz pećnice, ukrasite bosiljkom i poslužite.