Polpete od tunjevine i ricotte s paprikom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g svježe ricotte
2 žlice naribanog parmezana
stabljika peršina
1 jaje
krušne mrvice
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 češanj češnjaka
sol
papar
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g svježe ricotte
2 žlice naribanog parmezana
stabljika peršina
1 jaje
krušne mrvice
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 češanj češnjaka
sol
papar
Stampa Ricetta
1. Pecite cijele paprike 30 minuta u pećnici na 240 °C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od sjemenki, narežite na trake i začinite s češnjakom narezanim na ploške te malo nasjeckanog peršina, ulja i soli. Dodajte masline.
2. Dok se paprike peku, ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s ricottom, parmezanom, jajem, dosta nasjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Posolite i popaprite po ukusu.
3. Oblikujte smjesu u polpete, umočite ih u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s paprikama.