Popečci od prosa sa šparogama
SASTOJCI
za 2 osobe
3 konzerve tunjevine Rio Mare Natura 56 g
150g kuhane prosene kaše
2 jaja
1/3 čajne žličice soli
5 žlica mrvica
1 žlica brašna
vezica svježeg vlasca
4 šparoge
1 žlica grčkog jogurta za popečke
6-8 čajnih žličica za dekoraciju
3 konzerve tunjevine Rio Mare Natura 56 g
150g kuhane prosene kaše
2 jaja
1/3 čajne žličice soli
5 žlica mrvica
1 žlica brašna
vezica svježeg vlasca
4 šparoge
1 žlica grčkog jogurta za popečke
6-8 čajnih žličica za dekoraciju
Stampa Ricetta
1. Prosenu kašu skuhajte u slanoj vodi. Šparoge 4 minute kuhajte u vreloj vodi, ocijedite i ohladite. Cvjetove šparoga sačuvajte za dekoraciju.
2. Kašu i šparoge pomiješajte s jajima, mrvicama, žlicom grčkog jogurta, brašnom, soli, 1/4 tunjevine i oblikujte popečke.
3. Ispecite popečke do zlatne boje i poslužite s jogurtom, tunjevinom, cvjetovima šparoga i nasjeckanim vlascem.
Popečci su fini i topli i hladni, stoga ih možete pripremiti i unaprijed. Odličan su zalogaj ako želite oduševiti goste – u tom slučaju oblikujte manje popečke koji su primjereni za dva zalogaja.
Dobar tek!