Quiche od tunjevine


SASTOJCI
za 4 porcije:
paket gotovog lisnatog tijesta
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g naribanog emmental sira
40g naribanog parmezana
100ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
1 grančica peršina
paket gotovog lisnatog tijesta
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g naribanog emmental sira
40g naribanog parmezana
100ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
1 grančica peršina
Stampa Ricetta

1. Zagrijte pećnicu na 200°C; Kalup za pite promjera 24 cm obložite aluminijskom folijom. Lagano stavite tijesto u kalup. Dobro ga pritisnite uz stranice, a zatim izbockajte bazu zupcima vilice. Pecite oko 15 minuta dok se tijesto ne osuši, ali ne porumeni.
2. Stavite jaja i vrhnje u zdjelu i dobro umutite. Dodajte ocijeđenu tunjevinu u listićima, sir i nasjeckani peršin. Ponovno umutite i prelijte smjesu preko lagano pečenog tijesta. Vratite kalup za pitu u pećnicu i pecite dok površina ne postane napuhana i zlatna. Quiche se može jesti vruć ili na sobnoj temperaturi.