Rigatoni tjestenina s tunjevinom, tikvicama i bosiljkom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine s limunom i crnim paprom 80 g
350 g rigatoni ili druge kratke tjestenine
700 g tikvica
1 češanj češnjaka
80 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka svježeg bosiljka
sol
3 konzerve Rio Mare tunjevine s limunom i crnim paprom 80 g
350 g rigatoni ili druge kratke tjestenine
700 g tikvica
1 češanj češnjaka
80 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka svježeg bosiljka
sol
Stampa Ricetta

1. Zakipite lonac pun vode pa posolite.
2. Operite tikvice i tanko izrežite na pola po duljini. Popržite češanj češnjaka u tavi s malo ulja, dodajte tikvice, malo soli, a zatim popržite, okrećući s vremena na vrijeme, dok ne postanu svjetlosmeđe.
3. U kipućoj vodi skuhajte tjesteninu.
4. U tavu s tikvicama dodajte tunjevinu, a zatim i tjesteninu. Dobro promiješajte u tavi. Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite dok je vruće.