Salata od brokule i tunjevine
SASTOJCI
za 2 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine Natura 56g
7-8 cvjetova brokule
50g kuhanog slanutka
15 cherry rajčica
1 žlica sezama
Za umak od brokule:
3 cvijeta brokule
1 žlica kiselog vrhnja
3 žlice jogurta (ovisno o željenoj gustoći)
2-3 žlice octa ili soka od limuna
1 žlica sezama
sol i papar po potrebi
2 konzerve Rio Mare tunjevine Natura 56g
7-8 cvjetova brokule
50g kuhanog slanutka
15 cherry rajčica
1 žlica sezama
Za umak od brokule:
3 cvijeta brokule
1 žlica kiselog vrhnja
3 žlice jogurta (ovisno o željenoj gustoći)
2-3 žlice octa ili soka od limuna
1 žlica sezama
sol i papar po potrebi
Stampa Ricetta
1. Brokulu skuhajte u slanoj vodi ('al dente'). Kuhajte 5-6 minuta. Kuhanu stavite u hladnu vodu. Ohladite i ocijedite.
2. Sve sastojke za preljev smiksajte u zeleni umak. Prepržite sezam da dobije smećkastu boju i da zamiriše.
3. Cherry rajčice prepolovite. Ostale sastojke za salatu rasporedite u zdjelu i posipajte ih sezamom i prelijte umakom i poslužite.
Salata od brokule i tunjevine, s preljevom od brokule i sezamom jednostavna je salata koja je iznimno zdrava, lagana i hranjiva. Njena izrada je zaista brza i može biti odličan lagani samostalni obrok.
Dobar tek!