Salata od bulgura i tunjevine


SASTOJCI
za 4 porcije:
200 g bulgura
3 x 80 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
2 stabljike celera
½ crvenog luka
½ žute paprike
šaka mladog celera
šaka listova mente
2 čvrste, zrele rajčice
sok od ½ limuna
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 ljuta čili papričica
sol po ukusu
200 g bulgura
3 x 80 g Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
2 stabljike celera
½ crvenog luka
½ žute paprike
šaka mladog celera
šaka listova mente
2 čvrste, zrele rajčice
sok od ½ limuna
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 ljuta čili papričica
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Stavite bulgur u lonac, prelijte s 1 šalicom vode i prstohvatom soli i zakuhajte. Kuhajte dok sve voda ne upije, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i čili papričicom narezanom na sitne komade.
2. Meso cherry rajčica oguliti i narezati na kockice. Nasjeckajte luk, papar, celer i mentu, a peršin podijelite na cvjetiće.
3. Dodajte tunjevinu u listićima bulgur pšenici i prelijte povrćem i aromatičnim biljem. Pažljivo promiješajte, poslužite i uživajte u ovom svježem, mirisnom receptu.