Salata od ječma s tunjevinom, rotkvicama i lješnjacima
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g bisernog ječma
glavica salate Iceberg
2 mrkve
6 rotkvica
par grančica peršina
20 g očišćenih lješnjaka
50 g ekstra djevičanskog ulja
žličica octa
sol i papar
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g bisernog ječma
glavica salate Iceberg
2 mrkve
6 rotkvica
par grančica peršina
20 g očišćenih lješnjaka
50 g ekstra djevičanskog ulja
žličica octa
sol i papar
Stampa Ricetta
1. Zakipite puno slane vode i skuhajte ječam; tanko narežite rotkvice i salatu, izrežite mrkvu na trake ili je naribajte ako želite.
2. Grubo nasjeckajte lješnjake, začinite s uljem, puno papra, malo soli, octom te dodajte par listova peršina.
3. Isperite ječam pod hladnom vodom i ocijedite ga, začinite s malo lješnjaka. Stavite ječam i povrće u posudu, dodajte tunjevinu, preostalu smjesu od lješnjaka i par listova peršina.