Salata od riže i tunjevine
SASTOJCI
Sastojci za 4 obroka
250g kuhane riže
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
200g cherry rajčica
50g sušenih rajčica u maslinovom ulju
100g artičoka u maslinovom ulju
200g mozzarelle
2 mrkve
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica origana
sol i papar po ukusu
250g kuhane riže
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
200g cherry rajčica
50g sušenih rajčica u maslinovom ulju
100g artičoka u maslinovom ulju
200g mozzarelle
2 mrkve
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica origana
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. Rižu skuhajte u velikom loncu u vrućoj i slanoj vodi.
2. Dok se riža kuha, ogulite i narežite mrkvu po dužini na pola i zatim na kriške. Prepolovite cherry rajčicu i artičoke, mozzarellu izrežite na kockice, nasjeckajte sušene rajčice i pomiješajte sve sastojke u posudi.
3. Ocijedite kuhanu rižu, isperite pod hladnom vodom da se ohladi i ispere sluz i zatim dodajte ostalim sastojcima.
4. Začinite uljem, dodajte sol i papar i nježno miješajte. Dodajte dobro ocijeđenu, natrganu tunjevinu.
5. Za bolji okus, poslužite s malo majoneze.