Salata od tjestenine
SASTOJCI
za 4 porcije:
350 g kratke tjestenine (fusilli ili penne)
1 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g cherry rajčica
150 g mozzarele ili druge vrste svježeg tvrdog sira
1 krastavac srednje veličine
20 g maslina bez koštica
20 g sjemenki
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu.
350 g kratke tjestenine (fusilli ili penne)
1 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g cherry rajčica
150 g mozzarele ili druge vrste svježeg tvrdog sira
1 krastavac srednje veličine
20 g maslina bez koštica
20 g sjemenki
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu.
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte veliki lonac vode, a zatim dodajte šaku soli, ulijte tjesteninu i kuhajte do 'al dente'
2. Dok se tjestenina kuha, cherry rajčice narežite na četvrtine, sir narežite na kockice, nasjeckajte rukolu, oguliti i sitno narezati krastavac.
3. Sve sastojke staviti u veću zdjelu i dodati ocijeđenu tunjevinu i masline u listićima te zaliti maslinovim uljem. Začinite obilnim posipanjem svježe mljevenog papra.
4. Ocijedite tjesteninu, brzo isperite pod hladnom tekućom vodom da zaustavite proces kuhanja i dobro ocijedite. Preostalim sastojcima dodajte tjesteninu , pažljivo promiješajte, ukrasite sjemenkama i poslužite