Slasni kroštini s tunjevinom i namazom od slanutka


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g kuhanog slanutka
1 češanj češnjaka
grančica peršina
morska sol
crni papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 organski limun
par listova svježeg bosiljka
par grančica svježeg ružmarina
200 g bageta / baguettea
svježa majčina dušica za ukrašavanje
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g kuhanog slanutka
1 češanj češnjaka
grančica peršina
morska sol
crni papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 organski limun
par listova svježeg bosiljka
par grančica svježeg ružmarina
200 g bageta / baguettea
svježa majčina dušica za ukrašavanje
Stampa Ricetta

1. U blenderu sameljite slanutak s češnjakom, ružmarinom, peršinom, soli, sokom od pola limuna i dvije žlice maslinovog ulja.
2. Kada smjesa dobije kremastu teksturu, začinite je sa svježe mljevenim crnim paprom. Ocijedite tunjevinu, razdvojite na komadiće i pomiješajte s naribanom limunovim koricom i nasjeckanim bosiljkom.
3. Baguette narežite na kriške i tostirajte na vrućem roštilju.
4. Na kriške bageta / baguettea namažite namaz od slanutka, na namaz stavite tunjevinu pa sve ukrasite s majčinom dušicom i naribanom limunovom koricom.