Špageti “alla carbonara” s tunjevinom i tikvicama
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debelih špageta
3 tikvice
2 žumanjka i 1 cijelo jaje
4 žlice vrhnja
1 žličica naribanog parmezana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
dosta crnog papra
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debelih špageta
3 tikvice
2 žumanjka i 1 cijelo jaje
4 žlice vrhnja
1 žličica naribanog parmezana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
dosta crnog papra
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte veliki lonac vode i posolite kad proključa.
2. Narežite tikvice na tanke kolutiće, ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i malo posolite.
3. Kuhajte špagete u vrućoj vodi dok ne postanu al dente.
4. Istucite jaja s vrhnjem i parmezanom, dodajte vruće tikvice te ocijeđenu tunjevinu i procijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte kako bi tjestenina upila umak.
5. Začinite s puno svježe mljevenog crnog papra i odmah poslužite. Jednako ukusno: U tjesteninu dodajte malo nasjeckanih listova bosiljka.